Studiefaciliteiten

Het MIWB gebouw staat op een perfecte locatie namelijk aan de Waddenzee. Maar niet alleen het uitzicht maakt de school een unieke Maritieme opleiding. Ook van binnen ademt de school een maritieme sfeer uit. Omdat er veel praktijklessen worden gegeven beschikt het MIWB over veel faciliteiten die het trainen in de praktijk mogelijk maakt.

Opleidingsvaartuig Octans

Al in het eerste jaar van je studie vaar je op het eigen opleidingsvaartuig Octans en maak je tochten op de Waddenzee. Tijdens deze tochten pas je de geleerde theorie over navigatie en voortstuwing in de praktijk toe en ervaar je alvast het zeeleven. Ook oefen je allerlei praktische vaardigheden zoals onderhoud van de scheepsinstallaties en wachtlopen. De Octans wordt ook voor de opleiding Ocean Tecnology ingezet. Om diverse metingen op de Waddenzee te verrichten of bijvoorbeeld een dieptekaart van de baai van Terschelling te maken.

Simulator Training centrum

Het simulatorcentrum van het MIWB is uniek in Europa! Deze complexe simulator bootst het gedrag van een compleet schip na. Het simulatorcentrum beschikt over een brugsimulator, Virtual reality machinekamer simulator en een ladingsimulator. Tijdens je studie krijg je hier training en leer je 'droog' varen op een schip. Maar op het simulatie centrum gebuert nog veel meer. GMDSS, ECDIS, High Voltage, reisvoorbereiding alles komt aan bod. Een betere voorbereiding op de praktijk kun je niet krijgen.

Faciliteiten voor veiligheidstrainingen

Je volgt een veiligheidstraining, de Basic safety cursus. Je leert hoe je op zee kunt overleven. Hiervoor heeft het MIWB haar eigen faciliteiten en middelen om dit ook daadwerkelijk op zee te trainen. Je krijgt een EHBO-cursus en de brandpreventietraining Advanced Firefighting op onze eigen fire fighting plaats.  De veiligheidstrainingen zijn verplicht voor het aanvragen van je vaarbevoegdheid.

Practicumlokalen

Werkplaatsen

Bankwerken, lassen of een hydrauliek installatie in elkaar zetten. Het MIWB heeft haar eigen werkplaatsen hiervoor.   

Restaurant

Koffie scoren, een warme maaltijd of een lunch? Het MIWB heeft een eigen restaurant waar iedere dag voor je wordt gekookt. Met het aanbod in het MIWB restaurant kom je de dag wel door!