Studiebenodigheden

Als je start met een studie bij het MIWB , zijn er een aantal dingen die je echt nodig hebt. Studieboeken natuurlijk, en een ICT-account. Ook krijg je een persoonlijke NHL-kaart. Deze kaart gebruik je als bewijs van inschrijving en betaalpas. 

Studieboeken

Voor je begint met studeren, heb je natuurlijk studieboeken, readers en praktijkmaterialen nodig. Hoeveel dat er zijn en wat ze kosten, verschilt per opleiding. De boeken die je nodig hebt voor de opleidingen aan het MIWB koop je via het studiefonds.  

ICT-account

Als je student wordt bij de NHL, krijg je voordat je begint gegevens over jouw account via de mail opgestuurd. In de mail staan je inlognaam en e-mailadres. Via een link leg je vervolgens je wachtwoord vast. Als je een eigen account hebt, kun je gebruik maken van het intranet en van de speciale studentenapp. Uiteraard heeft de NHL een prima draadloos netwerk. Je kunt op je eigen laptop werken, maar er staan ook vaste computers.

Sommige opleidingen op de NHL werken met de elektronische leeromgeving Blackboard. In Blackboard vind je informatie over de lessen, zoals modulehandleidingen. In Educator, een ander programma, staan je cijfers.

NHL-kaart

Alle NHL-studenten (dus ook MIWB studenten) krijgen een persoonlijke NHL-kaart. Iedere student bij de NHL heeft een NHL-kaart. Met deze kaart kun je tijdens je studie gebruik maken van de verschillende faciliteiten binnen NHL Hogeschool. Nadat je je accountgegevens hebt ontvangen, kun je via mijnpas.nhl.nl je NHL-kaart aanvragen. Nadat je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden kun je een pasfoto uploaden en kiezen voor de productie van jouw NHL-kaart. Je krijgt je kaart toegezonden op het correspondentieadres dat bekend is in Studielink. Hou rekening met een verwerkingsduur van ongeveer drie weken. De eerste NHL-kaarten worden halverwege augustus verzonden.

Je dient vervolgens je NHL-kaart, ter verificatie en op vertoon van een geldig legitimatiebewijs, te activeren op het MIWB. Pas na activatie is de kaart geldig en kan hij gebruikt worden.