Simulator Training Centrum

Het Simulator centrum van het MIWB  is een State of the art simulator centrum dat is uitgerust met de modernste maritieme simulatoren.

De geavanceerde simulatoren worden gebruikt voor student trainingen op het gebied van navigatie, werktuigkunde en automation and control. De simulatoren worden momenteel ook gebruikt voor het doen van onderzoek naar nieuwe moderne toepassingen en technieken zoals Augemented Reality.

Door de verscheidenheid aan simulatoren en systemen worden ook trainingen en cursussen verzorgt voor verschillende belangrijke nationale en internationale bedrijven in de Maritieme sector.

 Meer over cursussen

Alle simulatoren en de organisatie is volledig gecertificeerd door DNV-GL. Onze DP simulatoren zijn geaccrediteerd door het Nautical Instituut.

De opleidingen van Het Maritiem Instituut Willem Barentsz staan hoog aangeschreven in binnen- en buitenland. Om te kunnen blijven excelleren, is er een nieuwe studentencampus gebouwd en worden de schoolgebouwen flink gerenoveerd. Lees meer over de plannen.