Huisvesting en uniform

Als je de studie Maritiem Officier of Ocean Technology volgt, woon je de eerste twee jaar van je studie in een appartementencomplex op de campus met een fantastisch uitzicht op de Waddenzee.

De campus

Op de campus heb je een gemeenschappelijke woonkamer met een aantal medestudenten en je slaapt op een kamer met een medestudent. De was wordt voor je gedaan. De campus ligt op loopafstand van het Maritiem Instituut en is eigendom van woningcorporatie De Veste.

September 2017 is de nieuwe Campus klaar. Volg hier de ontwikkelingen van de bouw.

Voorzieningen

Buiten schooltijd is het bij hoogwater fantastisch (kite-)surfen, meteen voor de deur en hoe heerlijk is het om op de Waddenzee te roeien. Daarnaast bevinden zich op de campus verschillende voorzieningen voor ontspanning en inspanning, onder andere een fitnessruimte. Op het terrein van het Maritiem Instituut vind je het restaurant. De interne studenten, maar ook de externe studenten, bezoekers en personeelsleden eten hier regelmatig.

Vanaf het derde jaar

Na de eerste stageperiode is het niet verplicht op de campus te wonen. Veel studenten vinden een plaats bij particulieren op het eiland of op de ‘campong’: zes woningen die worden beheerd door de Stichting Schellinger Ree.

Uniform

De maritieme studenten vormen een hechte groep. Het dragen van het uniform draagt bij aan het groepsgevoel en stimuleert de teamspirit, onmisbaar voor je latere werk. Het dragen van een uniform is tijdens de eerste twee studiejaren verplicht.