Contact

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz bevindt zich op Terschelling.

Contactgegevens

Bezoekadres
Dellewal 8
8881 EG  West -Terschelling

Postadres
Postbus 26
8880 AA  West -Terschelling

Tel. +31 (0)562 446 600

miwb@nhl.nl

Routebeschrijving naar Harlingen

  • Reizen met de auto
    Reis je met de auto vanuit Leeuwarden, volg dan op de N31 de afrit Harlingen. Zowel vanaf de Afsluitdijk als vanuit Sneek volg je deze borden.
    Op het terrein voor de veerbootterminal mag je hooguit een kwartier parkeren. Het adres van de veerbootterminal is: Waddenpromenade 5, 8861 NT, Harlingen.
    Onder de Waddenpromenade is een parkeergarage. Ga je enige dagen naar Terschelling, parkeer dan op het langparkeerterrein Tjerk Hiddes bij de sluizen. Vanaf het parkeerterrein rijdt een pendelbus die aansluit op de veerdiensten.
  • Openbaar vervoer
    Overdag rijdt elk half uur de trein van Leeuwarden naar Harlingen Haven. Direct voor de veerbootterminal stoppen de streekbussen en Interliner. Voor reisinformatie over het openbaar vervoer kun je 9292ov.nl raadplegen.

Veerdiensten

Rederij Doeksen is verantwoordelijk voor de veerdienst tussen Harlingen en Terschelling. De overtocht naar Terschelling met de reguliere veerdienst duurt ongeveer twee uur. Met de sneldienst duurt de overtocht ongeveer 45 minuten. Meer informatie over de vertrektijden en online boekingen vind je op de website van Rederij Doeksen.

Aankomst Terschelling

Met de boot kom je aan in het dorp West-Terschelling. Aansluitend op alle veerdiensten staan bij de veerbootterminal taxi's en bussen (bus richting Oosterend) klaar.  Na circa 5 minuten kun je uitstappen bij halte WestCord hotel Schylge. Het Maritiem Instituut bevindt zich naast het hotel.

Je kunt ook lopend naar het Maritiem Instituut. Over de Willem Barentszkade langs de rijkshaven en de jachthaven doe je daar circa 15 minuten over.