Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Ocean Technology opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Ocean Technology?

Je hebt iets met water en je bent op zoek naar avontuur. Je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit en voelt niets voor een kantoorbaan. Je bent graag buiten en zoekt naar afwisselend werk. Je vindt het praktisch toepassen van rekenuitkomsten interessant. Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Ocean Technology iets voor jou!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Ocean Technology is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Ocean Technology daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande verhaal vertelt een studente over haar stage.

“ Zelfstandig en stevig in je schoenen staan ”

Emma Vos werkte als stagiair bij het Panamakanaal als surveyor van een baggerbedrijf.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Ocean Technology bij jou?

Tijdens de opleiding Ocean Technology leer je hydrogra­fische metingen te verrichten en de waterdiepte en structuur van de waterbodem in kaart te brengen. Als hydrograaf krijg je zeer uiteenlopende opdrachten. Je bereidt projecten voor, installeert en test de apparatuur aan boord van een meetvaartuig, je voert meetwerkzaamheden uit en verwerkt en interpreteert deze gegevens tot kaarten en rapportages.

De ideale student Ocean Technology beschikt over de volgende kenmerken:

  • Avontuurlijk
  • Nauwkeurig
  • Op zoek naar afwisselend werk 

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Ocean Technology zijn er aanvullende kosten voor laptop, safety training en uniform. Het uniform kost ongeveer € 1000,-. 

Studiefonds

Als enige zeevaartschool kent het Martitiem Instituut Willem Barentsz een eigen studiefonds. De doelstelling van dit fonds is het financieel aantrekkelijk te maken om op Terschelling te gaan studeren. Het fonds maakt het mogelijk om een deel van de kosten van het studeren gelijkmatig te verdelen over de vier studiejaren.

Daarom kies je voor de studie Ocean Technology

De opleiding Ocean Technology spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Studeren in unieke maritieme omgeving
    Studeren aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) betekent studeren op een unieke plek: op het Waddeneiland Terschelling. Op Terschelling zijn alle faciliteiten aanwezig om je te vermaken in je vrije tijd. Bijvoorbeeld kitesurfen of zeilen, een prachtig strand en een actief studentenleven. In de winter is het wat rustiger op het eiland, maar juist dan bloeit de studentenvereniging op. Je hoeft je dus niet te vervelen!
  • Uitstekende faciliteiten en docenten
    Het MIWB bestaat al meer dan 140 jaar en is uitgegroeid tot één van de best uitgeruste nautische en technische instituten in Nederland. Het heeft unieke simulatoren, een eigen opleidingsvaartuig, goed ingerichte practicumlokalen en werkplaatsen, eigen studentenhuisvesting en een eigen restaurant. De docenten komen uit het werkveld en kunnen je de meest up-to-date kennis bijbrengen.

Renovatie MIWB-gebouwen

Het MIWB wil vernieuwen om te kunnen blijven excelleren! Daarom is er een nieuwe studentencampus gebouwd en worden de schoolgebouwen flink gerenoveerd. Lees meer over de plannen.