Kenmerken van de studie

De opleiding Maritieme Techniek is erg praktijkgericht. Je werkt tijdens je studie aan verschillende praktijkprojecten. Maar de opleiding biedt meer! 

Meer typisch Maritieme Techniek: 

 • ScholarSHIP
  In het tweede en derde jaar kun je extra praktijkervaring opdoen met het ScholarSHIP. Je werkt een jaar lang, één dag per week bij een maritiem bedrijf. In ruil hiervoor ontvang je een beurs.

 • Kleinschalige, persoonlijke opleiding
  De opleiding is kleinschalig ingericht. Er is veel persoonlijke aandacht voor jou als student. Docenten weten wie je bent. Hun deur staat altijd voor je open!

 • Kenniscentrum Maritieme Techniek​
  De praktijkopdrachten waaraan je werkt, komen deels binnen via het Kenniscentrum Maritieme Techniek. Je werkt dus aan real business cases. Door de samenwerking tussen het bedrijfsleven en studenten wordt kennis ontwikkeld. Dit draagt bij aan de innovatie van de jachtbouw in (Noord-)Nederland.

 • Leeuwarden is een leuke studiestad   
  De opleiding Maritieme Techniek wordt gegeven in Leeuwarden. Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Studie in cijfers

Studie in cijfers: Maritieme Techniek