Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Maritieme Techniek opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Maritieme Techniek?

De maritieme wereld is je passie. Je wilt alles weten over luxe jachten, containerschepen of offshore constructie: de wereld van de maritieme techniek. De woorden innovatief en ondernemend passen bij jou. Een internationale carrière zie je wel zitten. Ben je ook nog stressbestendig met een hands-on mentaliteit? Dan is de opleiding Maritieme Techniek iets voor jou.

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Maritieme Techniek is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Maritieme Techniek daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertellen studenten hoe zij deze opleiding aan de NHL ervaren.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Maritieme Techniek bij jou?

Na de opleiding Maritieme Techniek ben jij een praktijkgerichte professional met oog voor de laatste trends en ontwikkelingen in de technologie. De ideale student Maritieme Techniek beschikt over de volgende kenmerken:

 • Innovatief
 • Ondernemend
 • Hands-on mentaliteit

Studiekosten    

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies.

Daarom kies je voor de studie Maritieme Techniek    

De opleiding Maritieme Techniek spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • ScholarSHIP
  In het tweede en derde jaar kun je extra praktijkervaring opdoen met het ScholarSHIP. Je werkt een jaar lang, één dag per week bij een maritiem bedrijf. In ruil hiervoor ontvang je een beurs.
   
 • Leeuwarden is een leuke studiestad   
  De opleiding Maritieme Techniek wordt gegeven in Leeuwarden. Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!

Video Maritieme Techniek (YouTube)