Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Ad Maritieme Techniek opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de Associate degree Maritieme Techniek?

Nederland, waterland. Je vindt in Nederland dan ook veel scheepswerven en watersportbedrijven die vol passie en vakmanschap schepen bouwen of gespecialiseerde onderdelen en diensten aan werven leveren. Heb jij al werkervaring in de maritieme techniek en wil jij je kennis uitbreiden? Dan is de tweejarige Associate degree (Ad) Maritieme Techniek echt iets voor jou!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de Associate degree Maritieme Techniek is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Maritieme Techniek daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande filmpje vertelt een student hoe hij deze opleiding aan de NHL ervaart.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Maritieme Techniek bij jou?

Na de Associate degree Maritieme Techniek ben jij een praktijkgerichte professional met oog voor de laatste trends en ontwikkelingen in de technologie.

De ideale student Maritieme Techniek beschikt over de volgende kenmerken:

 • Ondernemend
 • Hands-on mentaliteit
 • Stressbestendig

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies.

Daarom kies je voor de studie Maritieme Techniek

De Ad Maritieme Techniek spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

 • Maritieme theorie in de praktijk
  Dankzij de praktische insteek van het Ad-programma, kun je de theorie meteen aan de praktijk koppelen. Na twee jaar ben je klaar voor het echte werk en kun je aan de slag.
   
 • Leeuwarden is een leuke studiestad
  De opleiding Maritieme Techniek wordt gegeven in Leeuwarden. Met ruim twintigduizend studenten is Leeuwarden een bruisende studiestad. Je vindt hier betaalbare kamers, gezellige cafés en restaurants met studentenprijzen en verschillende studentenverenigingen. Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke studententijd zijn aanwezig!