Let op! NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool zijn gefuseerd. Ga naar de Maritiem Officier opleidingspagina op nhlstenden.com voor de juiste informatie.

Geïnteresseerd in de studie Maritiem Officier?

Water, schepen en boten zijn je passie. Je hebt beslist geen 9 tot 5 mentaliteit en je wilt graag de wereld zien. Je durft beslissingen te nemen, hebt doorzettingsvermogen, werkt graag samen en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als Maritiem Officier (Marof) ben je in staat om zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren. Kies jij voor een afwisselende, avontuurlijke en internationale baan? Dan is de opleiding Maritiem Officier iets voor jou!

Ervaringen van studenten

Voordat je kiest voor de studie Maritiem Officier is het fijn om te weten wat andere studenten van de opleiding vinden. Waarom hebben zij voor deze studie gekozen? En is Maritiem Officier daadwerkelijk zo leuk als het lijkt? In het onderstaande interview vertelt een student hoe hij zijn stage ervaren heeft.

“ Stagevaren op een LNG tanker ”

“Meester, hoe wordt afgeregeld dat per cilinder exact de juiste hoeveelheid gas in het luchtinlaatkanaal wordt geïnjecteerd?” Antwoord: “RTFM, en als je er dan nog niet uitkomt, dan lees je het nogmaals”.

Meer ervaringen van studenten

Past de opleiding Maritiem Officier bij jou?

Tijdens de opleiding Maritiem Officier (Marof) leer je om zelfstandig aan boord van zeeschepen te functioneren. Het is straks jouw verantwoordelijkheid dat het schip met zijn lading en bemanning veilig en snel op de plaats van bestemming komt.

De ideale student Maritiem Officier beschikt over de volgende kenmerken:

  • Avontuurlijk
  • Doorzettingsvermogen
  • Kan goed samenwerken

Studiekosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld hangt af van een aantal factoren zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. In de meeste gevallen ligt het collegegeld rond de € 2.000,- per jaar. Meer info over het collegegeld vind je hier.

Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en excursies. Voor de opleiding Maritiem Officier zijn er aanvullende kosten voor laptop, safety trainingen en uniform. Het uniform kost ongeveer € 1.000,-. 

Studiefonds

Als enige zeevaartschool kent het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) een eigen studiefonds. De doelstelling van dit fonds is het financieel aantrekkelijk te maken om op Terschelling te gaan studeren. Het fonds maakt het mogelijk om een deel van de kosten van het studeren gelijkmatig te verdelen over de vier studiejaren.

Daarom kies je voor de studie Maritiem Officier

De opleiding Maritiem Officier spreekt je aan, maar je vraagt je misschien af waarom je juist deze opleiding aan de NHL zou moeten kiezen. Daar zijn diverse redenen voor te bedenken, maar wij delen graag de belangrijkste met je:

  • Studeren in unieke maritieme omgeving
    Studeren aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) betekent studeren op een unieke plek: op het Waddeneiland Terschelling. Op Terschelling zijn alle faciliteiten aanwezig om je te vermaken in je vrije tijd. Bijvoorbeeld kitesurfen of zeilen, een prachtig strand en een actief studentenleven. In de winter is het wat rustiger op het eiland, maar juist dan bloeit de studentenvereniging op. Je hoeft je dus niet te vervelen!
  • Uitstekende faciliteiten en docenten
    Het MIWB bestaat al meer dan 140 jaar en is uitgegroeid tot één van de best uitgeruste nautische en technische instituten in Nederland. Het heeft unieke simulatoren, een eigen opleidingsvaartuig, goed ingerichte practicumlokalen en werkplaatsen, eigen studentenhuisvesting en een eigen restaurant. De docenten komen uit het werkveld en kunnen je de meest up-to-date kennis bijbrengen. 

Renovatie MIWB-gebouwen

Het MIWB wil vernieuwen om te kunnen blijven excelleren! Daarom is er een nieuwe studentencampus gebouwd en worden de schoolgebouwen flink gerenoveerd. Lees meer over de plannen.