Nieuwbouw & Renovatie

De opleidingen van het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) in West-Terschelling staan al jaren op de eerste plaats in de Nederlandse Keuzegids Hoger Onderwijs. Ook internationaal staat het instituut hoog aangeschreven. Het MIWB wil op dat niveau blijven presteren. Daarom is een gloednieuwe studentencampus gebouwd en worden de schoolgebouwen gerenoveerd.

De gebouwen van MIWB zijn aan vernieuwing toe. De renovatie zorgt voor moderne faciliteiten in een inspirerende werk- en leeromgeving die klaar is voor de toekomst. Bij de werkzaamheden hebben we oog voor de omgeving en hart voor het klimaat.

Op expeditie

De zeevaartschool is met ruim 500 studenten al jarenlang van waarde voor het gemeenschapsleven op Terschelling.

Naast de eigen studenten worden er jaarlijks zo’n 1100 externe studenten van andere zeevaartscholen op het Maritiem Simulator Trainingscentrum getraind.

Lees meer

Nieuwe campus

De gloednieuwe campus met plek voor 204 studenten is klaar voor jou!

Vanaf september 2017 verblijf je als eerste- of tweedejaarsstudent tussen de bossen en duinen op West-Terschelling, op loopafstand van het MIWB.

Lees meer over de nieuwe campus

Planning werkzaamheden

Het definitief ontwerp voor de modernisering is klaar.

Ook is de aanbestedingsprocedure voor de bouwbedrijven gestart. In april 2018 is de aannemer bekend en starten de bouwvoorbereidingen.

Lees meer over de planning

Renovatie schoolgebouwen

Het Maritiem Instituut Willem Barentsz heeft drie schoolgebouwen.

Het huidige hoofdgebouw stamt uit 1966 en is aan vernieuwing toe. Dit geldt ook voor het Maritiem Simulator Trainingscentrum (MSTC) en het Nautisch Kwartier, die beide begin jaren ’90 zijn gebouwd.

Lees meer over de renovatie