Cursussen

Ontwikkelingen in de technologie en nieuwe wet- en regelgeving vragen om een continue bijscholing van operationeel personeel. Het Maritiem Instituut heeft veel kennis van de laatste ontwikkelingen en biedt een reeks van korte cursussen die je kunt volgen om je kennis te updaten.

De cursussen worden aangeboden aan bedrijven en aan particulieren. Voor bedrijven kunnen de cursussen en trainingen worden aangepast aan specifieke wensen. Veel van onze cursussen zijn ook te volgen voor particulieren via open inschrijvingen.De opleidingen van Het Maritiem Instituut Willem Barentsz staan hoog aangeschreven in binnen- en buitenland.

Om te kunnen blijven excelleren, is er een nieuwe studentencampus gebouwd en worden de schoolgebouwen flink gerenoveerd. Lees meer over de plannen.

Onze cursussen zijn in de meeste gevallen STCW-compliant en door ofwel de Nederlandse maritieme administratie, DNV classificatiebureau, Nautical Institute of een andere instantie goedgekeurd. De meeste cursussen worden in het Engels gegeven, sommige zijn in het Nederlands te volgen.