Hydro17 -- Internationale conferentie

dinsdag 14 november 2017 uur tot donderdag 16 november 2017 uur - Rotterdam

Van 14 tot 16 november vindt in Rotterdam Hydro17 plaats, net als 5 jaar geleden aan boord van de SS Rotterdam. Deze conferentie is de 25ste in de reeks, die in de loop van de jaren ’70 werd begonnen.

Alle individuen en bedrijven die zich verwant voelen met het vak hydrografie kunnen meedoen, dus ook de OT-studenten zijn nadrukkelijk uitgenodigd (hun deelnamekosten worden gesubsidieerd). De organisatie kent als opdrachtgever de IFHS (the International Federation of Societies), met in dit geval de HSB (Hydrographic Society Benelux) als uitvoerende vereniging. De Hydro-conferenties zijn in principe het ene jaar binnen en het andere jaar buiten Europa, maar dat lukt niet altijd. Zo was er in 2015 een Hydro in Kaapstad, in 2016 in Rostock en dit jaar dus zal Hydro17 in Rotterdam zijn.

Op basis van de enthousiaste reacties van de deelnemers in 2012, verwachten wij nu rond 400 deelnemers uit alle windstreken. Het karakter van de driedaagse conferentie is tweezijdig: het is zowel een beurs als een wetenschappelijk congres. Dus aan de ene kant een expositie van de laatste ontwikkelingen van de apparatuur, software en diensten, waar in het algemeen veel zakelijke belangen mee gemoeid zijn. En anderzijds is er een vol programma van zes dagdelen met lezingen, posters en workshops. Het is de bedoeling dat het lezingenprogramma voldoende mogelijkheden biedt om tijdens pauzes een bezoek aan de standhouders te brengen. Ook zijn er varende demonstraties op de Nieuwe Maas, met afvaarten vanaf een ponton.

Ter omlijsting van de conferentie is er een ice breaker party, een bezoek aan het stadhuis van Rotterdam en het conference dinner op de woensdag, met een speciale uitsmijter op de laatste dag. Het geheel vormt een prachtige dynamische omgeving voor waar het uiteindelijk om gaat: de ontwikkeling en het onderhouden van contacten en relaties. De voorbereiding is in volle gang. Houd de website hydro17.com in de gaten voor informatie over het inschrijven en boeken van overnachtingen en meer.

ir R.E. van Ree